הצטרפו חינם
מצא אותנו בפייסבוק
הכרויות ופנאי
הכרויות ופנאי >

הכירו את המאפרת שמובטח לה מקום בגן עדן

בזמן שרקאל סבן מאפרת כלות ביום המרגש ביותר בחייהן, היא גם משדכת והצליחה לשדך 8 זוגות שהתארסו. לפני שנה גם היא מצאה את הזיווג שלה ובקרוב היא תצעד לעבר החופה. אז מה סוד ההצלחה של רקאל בעולם השידוכים והאיפור? כל התשובות בפנים
רקאל סבן - היכנסו להכיר | פורסם: 31/08/23 14:53

"מה ששלי שלי וזה יגיע בזמן הנכון לי."

בארבע השנים האחרונות, רקאל סבן פוגשת כלות כמעט מדי יום. היא מאפרת אותן ודואגת שיראו במיטבן ביום המאושר בחייהן, אבל עד לפני שנה היא עצמה הייתה רווקה ללא זוגיות: "תמיד פירגנתי לכלות שאיפרתי ושמחתי בשמחתן, כי האמנתי שמה ששלי שלי וזה יגיע בזמן הנכון לי. נתתי לקדוש ברוך הוא לעשות את העבודה וידעתי שזה יתגשם".

ואכן, ממש כפי שהגשימה את עצמה בתחום האיפור, היא הגשימה את החלום למצוא אהבה. כיום, רקאל, בת 24, מתגוררת בעיר אלעד ומאורסת לבן זוגה יואל מזה שנה. השניים עומדים להינשא בנובמבר הקרוב, ובזמן שהיא מתכוננת לחתונה היא גם עסוקה בניהול העסק המצליח שלה כמאפרת כלות ואירועים וכן מאפרת ביוטי למגזינים נחשבים כמו מגזין הנשים "את".

לעולם האיפור רקאל נמשכה כבר כשהייתה ילדה: "כשהייתי בת 13 קיבלתי הסמארטפון הראשון שלי וצפיתי שעות ארוכות בסרטוני יוטיוב מהם למדתי להתאפר. קשקשתי על עצמי עם האיפור של אמא ועשיתי ניסויים. ההתעסקות בחומרים והשינוי שהאיפור יוצר מדהים בעיניי. בזמן שלמדתי באולפנה אחת התלמידות איפרה את כולן עם איילינר. כל אחת הייתה צריכה לעמוד בתור כדי לקבל איילינר וקינאתי באותה תלמידה שהיא יודעת לאפר. אז השקעתי שעות בלימוד עצמי– איך לשים קונסילר ואיך עושים הצללות".

לאט לאט, רקאל החלה להשתפשף באיפור, וכשהייתה בת 15 היא איפרה את החברה הכי טובה שלה לאירוע משפחתי: "היא ממש אהבה את התוצאה ואז גם קרובות המשפחה שלה ביקשו שאאפר אותן. זה נתן לי סיפוק גדול".

למרות האהבה שלה לתחום, רקאל החליטה להשאיר את האיפור כתחביב בלבד ופנתה ללימודי תואר ראשון בביולוגיה: "בבית שגדלתי בו דרשו שתהיה לי השכלה גבוהה, ובזמנו חשבתי שלהיות מאפרת זה לא מקצוע יוקרתי שדורש חוכמה. לא חשבתי שאפשר לעשות מזה מקצוע".

לכרטיס של רקאל באינדקס העסקים החדש ששת ימים לחצו כאן >>

בעל עסק, אם גם אתה מעוניין לפתוח כרטיס באינדקס העסקים החדש של המגזר- לחץ כאן >>

איך היה לך בתואר בביולוגיה?

"לא אהבתי את זה. בכל בוקר היה לי קשה והגעתי בוכה ללימודים. הרגשתי שאני סובלת. אז עזבתי את התואר אחרי סמסטר אחד. אני לא נשארת במקומות שרע לי בהם".

"לא האמנתי שאפשר להתפרנס מאיפור"

אחרי שפרשה מהתואר בביולוגיה, החלה רקאל ללמוד במדרשת שילה שבקרני שומרון, ואז חזרה לאהבה הישנה שלה – האיפור: "בכל הפסקה איפרתי את הבנות שלמדו איתי, בניתי את תיק העבודות שלי וצברתי ניסיון. אז הבנתי שאני רוצה להפוך את האיפור למקצוע. קניתי מזוודת איפור והתחלתי לקבל לקוחות. התרגשתי מכל לקוחה חדשה שנכנסה לי ליומן. לא האמנתי שאפשר להתפרנס מאיפור".

ומה ההורים חשבו על הבחירה שלך להיות מאפרת?

"הם עודדו אותי לעשות מה שטוב לי ותמכו בי. הם אפילו קנו לי כרטיס בהשתלמות יקרה אצל מאפרת מקצועית. זה היה מבחינתי האישור לתמיכה שלהם".

מלבד שתי השתלמויות שעברה, רקאל מעולם לא למדה איפור: "חשבתי לעצמי – מה ילמדו אותי בקורס איפור? לשים מייקאפ? זה דברים שאני יודעת לעשות. אני אוטודידקטית ולמדתי הכל מהיוטיוב. פעם אחת איפרתי את חברה שלי לאירוע, וכשהיא הגיעה לאולם, מאפר מקצועי שאל אותה מי איפר אותה וכשהוא שמע שלא למדתי איפור הוא אמר – אלה המאפרים הכי טובים כי הם לא הולכים לפי תבנית כמו רובוט, אלא מאפרים בהתאמה אישית. היום כשאני רואה לקוחה מרוצה מהאיפור שלה וכשאני רואה במגזינים את השם שלי מופיע בקרדיטים כמאפרת, אין דבר מדהים מזה".

4 הדגשים הכי חשובים כשאת מחפשת מאפרת ליום החתונה שלך >>

"אני משדכת בין גבר ואישה לפי העין"

במקביל לבניית הקריירה שלה כמאפרת, החלה רקאל לעסוק בתחום השידוכים, אליו הגיעה כשהיא הייתה עדיין רווקה: "נכנסתי לקבוצת וואטסאפ של שידוכים במטרה למצוא בן זוג. מדובר בקבוצה שבה מציגים פרטים ותמונות של רווקים ורווקות מהמגזר הדתי. ניסיתי למצוא שידוך גם עבור חברה שלי, ואז מנהל הקבוצה פנה אליי והציע לי לנהל את הקבוצה. כל ערב פרסמתי את הכרטיסים של הרווקים והרווקות בקבוצות השונות".

אלא שמהר מאוד רקאל הרגישה צורך לערוך שידוכים באופן פרונטאלי ולא מקוון: "האמנתי בפוטנציאל של מפגשים פנים מול פנים, והחלטתי לערוך אירועי שבתות לרווקים ורווקות שבהם יוכלו להיפתח ולהתחבר".

איך השבתות האלו התנהלו?

"השבת כללה הארחה באכסניות ובתי מלון ולכל אירוע הגיעו 150 משתתפים בגילאים שונים. ערכנו פעילויות חברתיות מגבשות כדי לייצר קשר בין הרווקים והרווקות, לצד שיעורי תורה. יזמתי 6 שבתות כאלו, עד שהחלטתי להמשיך בדרכי. השבתות האלו עדיין מתקיימות ופועלות בהצלחה. בתקופה שארגנתי את השבתות לא ראיתי את הפירות, אבל רק כשעזבתי פתאום גיליתי שיש 8 זוגות מאורסים שהכירו בעקבות האירועים שארגנתי".

ואיך התחושה לדעת שהצלחת לשדך זוגות?

"זה מטורף. עבדתי מאוד קשה על השבתות אז שמחתי לגלות שיש תוצאות. בנוסף לארגון השבתות התחלתי לשדך באופן עצמאי ושידכתי שני זוגות שהתחתנו. כשהגעתי לחתונות שלהם, ההורים שלהם אמרו לי תודה והביאו לי מתנה. את מגיעה לאירוע ויודעת שהזוג הזה הכיר בזכותך".

אז מה הסוד של רקאל למציאת שידוך מוצלח? "יש הרבה שחושבים שצריך להכיר לעומק את שני הצדדים כדי ליצור התאמה, אבל אני למדתי מהרב של המדרשה לשדך בין גבר ואישה לפי העין. אני קולטת ווייבים של אנשים גם אם אני לא מכירה אותם, רק לפי התמונות. אני מאמינה שתמיד יש סיכוי להצלחה, ואפילו כשאנשים יוצאים לדייט וזה לא מתפתח, עצם התנועה וההיכרות של אנשים נוספים מקרבת אותם למצוא זוגיות".

"זה לקח זמן אבל אני מאוהבת"

בזמן שרקאל שידכה בין זוגות, היא עצמה הייתה רווקה. למרות זאת, לדבריה היא לא הרגישה כאילו הסנדלר הולך יחף: "זה באמת מוזר לשדך כשאת בעצמך לא נשואה, אבל בעיניי זה ומוערך יותר".

לפני שנה, היא הפסיקה להיות יחפה, כשמצאה את האחד שחיכתה לו – בן זוגה והארוס שלה יואל (בן 26): " הכרתי את יואל כשעשיתי תואר בשיווק אסטרטגי באוניברסיטת אריאל. הוא למד אדריכלות והשותפים שלו לדירה למדו איתי והכירו בינינו. הוא מאוד הצחיק אותי וזה מה שגרם לי לצאת איתו לדייט ראשון. זה לקח זמן, אבל עכשיו אני יכולה לומר שאני מאוהבת. מאוד כיף לנו ביחד. אני אוהבת את החיוביות שלו ואת העשייה שלו".

ביום ירושלים האחרון, יואל הציע נישואין לרקאל. "הגענו לתצפית הפסנתר בירושלים ושם הוא כרך ברך. אני הרמתי אותו מהר על הרגליים כי זה הביך אותי", אומרת רקאל בחיוך. "הייתי בהלם ולא האמנתי שאני מאורסת".

יואל תומך בקריירה שלך כמאפרת?

"מאוד! הוא מתנהג כאילו הוא איש המכירות שלי מול כל לקוחה פוטנציאלית ומאוד עוזר לי. להיות מאפרת זה תהליך שכרוך בהמון עבודה. ההתחלה לא קלה ולאט לאט צוברים לקוחות. אז חשוב שיהיה מישהו שיתמוך בך".

בתור מאפרת מצליחה, מי יאפר אותך בחתונה שלך?

"אני מאוד מתלבטת אם לאפר את עצמי או לקחת מאפרת. התחלתי לבדוק מאפרות ועדיין לא מצאתי מישהי שאני מתחברת אליה. גם אם אזמין מאפרת, המזוודת איפור שלי תבוא איתי ואני אעשה לעצמי את כל הטאצ'אפים בחתונה".

ולסיום, מה סוד ההצלחה שלך?

"אני חושבת שהסוד הוא להתמיד – גם כשקשה אסור לוותר. זה נכון גם בתחום האיפור וגם בשידוכים – כששידכתי זוגות לא ראיתי תוצאות מידיות, אבל אחרי תקופה שדברים מתבשלים פתאום דברים קרו, ונוצרו זוגות שהתחתנו. גם כשלא מגיעים מיד למטרה, צריך להתאזר בסבלנות". 

הטקסט שאת/ה מצטט/ת:

"מה ששלי שלי וזה יגיע בזמן הנכון לי."

בארבע השנים האחרונות, רקאל סבן פוגשת כלות כמעט מדי יום. היא מאפרת אותן ודואגת שיראו במיטבן ביום המאושר בחייהן, אבל עד לפני שנה היא עצמה הייתה רווקה ללא זוגיות: "תמיד פירגנתי לכלות שאיפרתי ושמחתי בשמחתן, כי האמנתי שמה ששלי שלי וזה יגיע בזמן הנכון לי. נתתי לקדוש ברוך הוא לעשות את העבודה וידעתי שזה יתגשם".

ואכן, ממש כפי שהגשימה את עצמה בתחום האיפור, היא הגשימה את החלום למצוא אהבה. כיום, רקאל, בת 24, מתגוררת בעיר אלעד ומאורסת לבן זוגה יואל מזה שנה. השניים עומדים להינשא בנובמבר הקרוב, ובזמן שהיא מתכוננת לחתונה היא גם עסוקה בניהול העסק המצליח שלה כמאפרת כלות ואירועים וכן מאפרת ביוטי למגזינים נחשבים כמו מגזין הנשים "את".

לעולם האיפור רקאל נמשכה כבר כשהייתה ילדה: "כשהייתי בת 13 קיבלתי הסמארטפון הראשון שלי וצפיתי שעות ארוכות בסרטוני יוטיוב מהם למדתי להתאפר. קשקשתי על עצמי עם האיפור של אמא ועשיתי ניסויים. ההתעסקות בחומרים והשינוי שהאיפור יוצר מדהים בעיניי. בזמן שלמדתי באולפנה אחת התלמידות איפרה את כולן עם איילינר. כל אחת הייתה צריכה לעמוד בתור כדי לקבל איילינר וקינאתי באותה תלמידה שהיא יודעת לאפר. אז השקעתי שעות בלימוד עצמי– איך לשים קונסילר ואיך עושים הצללות".

לאט לאט, רקאל החלה להשתפשף באיפור, וכשהייתה בת 15 היא איפרה את החברה הכי טובה שלה לאירוע משפחתי: "היא ממש אהבה את התוצאה ואז גם קרובות המשפחה שלה ביקשו שאאפר אותן. זה נתן לי סיפוק גדול".

למרות האהבה שלה לתחום, רקאל החליטה להשאיר את האיפור כתחביב בלבד ופנתה ללימודי תואר ראשון בביולוגיה: "בבית שגדלתי בו דרשו שתהיה לי השכלה גבוהה, ובזמנו חשבתי שלהיות מאפרת זה לא מקצוע יוקרתי שדורש חוכמה. לא חשבתי שאפשר לעשות מזה מקצוע".

רקאל סבן - היכנסו להכיר, 31/08/23 14:53
תגובתך:
! דווח למנהל האתר

תגובות, דעות, המלצות

עדיין אין תגובות.