הצטרפו חינם
מצא אותנו בפייסבוק
הכרויות ופנאי
הכרויות ופנאי >

"ההומור זאת תרפיה שעוזרת לי להתמודד עם הדברים שהכי כואבים לי.."

הסטנדאפיסטית ואושיית הרשת מור חן, כבר מזמן ניפצה את הסטיגמה על כך שנשים לא מצחיקות. לצד ההצלחה הגדולה שלה על הבמות וברשתות החברתיות, מור מייחלת להגשים עוד חלומות – להתחתן ולהקים משפחה.
מור חן בריאיון אישי לשליש גן עדן >> | פורסם: 28/06/23 12:24

"הדייט האחרון שלי היה מדהים – הוא נמשך 8 שעות ולא רצינו שהוא ייגמר"

לפני חמישה חודשים הסטנדאפיסטית ואושיית הרשת מור חן עברה פרידה אחרי שנתיים וחצי של זוגיות: "היו בינינו פערים בדברים מהותיים. זה כואב לסיים מערכת יחסים ארוכה. אני בן אדם מאוד זוגי. גם כשאני אומרת שאצא להרבה דייטים אני מהר מאוד מוצאת בן זוג. מצד שני, אני מפחדת להיכנס עכשיו לזוגיות חדשה, להיקשר שוב ולפתוח את הלב, אז אני נזהרת וכרגע אני רווקה.

אני כמו חייל שחזר כרגע מהמלחמה, לא בא לי מילואים עכשיו.

אני מדברת בסטנדאפ שלי, בין השאר, גם על דייטים וזוגיות. ההומור זאת תרפיה שעוזרת לי להתמודד עם הדברים שהכי כואבים לי.״

מור עוסקת בסטנדאפ כבר 13 שנה והיא נחשבת לאחת מהסטנדאפיסטיות המבוקשות והעסוקות ביותר בישראל. לתחום הסטנדאפ היא הגיעה בעקבות לימודי משחק: "למדתי משחק בבית צבי ואחרי שסיימתי את הלימודים שם, עשיתי קורס קומיקאים. הייתי צריכה לעשות מערכונים עם תלמידה נוספת והיא עזבה את הקורס. לא ידעתי איזה מופע לעלות, אז המורה הציע לי לעשות סטנדאפ. בהתחלה סירבתי כי פחדתי לעמוד על הבמה ולנסות להצחיק, אבל לא הותירו לי ברירה. אז הופעתי מול התלמידים והם נקרעו מצחוק. הרגשתי שמצאתי את המקום שלי".

"בזוגיות האחרונה גם למדתי שאפשר ליצור את הצחוקים ביחד..."

מאז, מור חורכת את הבמות, מופיעה בהופעות מלאות ברחבי הארץ ומככבת ברשתות החברתיות עם 105 אלף עוקבים בטיקטוק, 101 אלף עוקבים באינסטגרם, 162 אלף עוקבים בפייסבוק ו-50 אלף מנויים ביוטיוב. בנוסף, היא עוסקת גם כשחקנית ובשנת 2016 שיחקה בסדרה "מסובך" ששודרה בערוץ 10. בסדרה היא גילמה את גבי, סטנדאפיסטית המנהלת רומן עם דורון, אותו שיחק רן שריג שגם יצר את הסדרה.

מה לדעתך סוד ההצלחה שלך?

"קודם כל התמדה. את חייבת כל הזמן להמשיך וליצור תוכן מגוון ולהמציא את עצמך בכל פעם מחדש. אני מביאה משהו אותנטי ומדברת על מה שקורה לי".

למרות ההתקדמות הרבה בשנים האחרונות, ניתן לומר עולם הסטנדאפ בישראל נשלט בעיקר על ידי גברים. מור היא בין הנשים הבודדות שזוכות להצלחה בתחום, אבל מבחינתה המגדר לא מהווה מכשול עבורה.

מה את חושבת על הסטיגמה על כך שנשים לא מצחיקות?

"זה עדיין קיים וזה הזוי כי מה זה משנה מה המגדר? אני חושבת שהסטיגמה הזאת נובעת בגלל חוק המספרים הנמוכים – סטטיסטית יש יותר גברים מנשים בעולם הסטנדאפ, אז בגלל זה מבחינה סטטיסטית יש פחות נשים מצחיקות. יש הרבה נשים שמצחיקות יותר מגברים. לכל מין יש את הבעיות שהוא מתמודד איתם וכל סטנדאפיסט וסטנדאפיסטית מביאים את העולם שלו לבמה".

למרות שהיא עוסקת בסטנדאפ, מור מעידה שכשהיא יוצאת לדייטים אין ציפייה שהיא תצחיק כל הערב: "לרוב אני יוצאת עם גברים שיודעים מי אני ומודעים לכך שאני סטנדאפיסטית. אני מרגישה שזה חוסך לי את ההיכרות המוקדמת. אבל הם לא מצפים שאני אצחיק אותם ואני לא מנסה להצחיק. אנשים אינטליגנטים מבינים שאני לא ליצן. אני מביאה את עצמי בסרטוני שאני מעלה לרשת ומי שמתאהב בי בסרטונים מתאהב בי גם במציאות.

איך את מכירה את הגברים שאת יוצאת איתם לדייט?

"בדרך כלל אני מכירה גברים דרך אפליקציות להיכרויות.

לרוב הדייטים שאני יוצאת אליהם ממש טובים כי אני יוצאת עם אנשים שאני מרגישה שיוכלו להתאים לי (יצאתי לממש מעט דייטים האמת). האינטואיציה שלי לא מטעה אותי. הדייט האחרון שלי היה מדהים – הוא נמשך 8 שעות ולא רצינו שהוא ייגמר (המלצרים במקום אולי כן). נפגשנו במסעדה ומשם הלכנו לבר ומשם הלכנו לסנוקר. לא נפגשנו יותר לעולם אבל היה כיף."

הנושא של זוגיות מאוד מעניין אותי וחשוב לי ללמוד אותו לעומק. 

במחקר שעשו באוניברסיטת הרווארד גילו שהדבר שהכי מסב אושר ובריאות הוא מערכות יחסים בכללי וזוגיות בריאה בפרט. כילדה להורים גרושים מאוד חשוב לי ללמוד על זה כמה שיותר כדי שאצלי לא יקרה, לשבור את המעגל. אני לומדת על כל זה בבית ספר למטפלים שנקרא ״דרך״ - ממש כרגע אני בסמינר זוגיות מטעם בית הספר וזה מרתק (סליחה שיצאתי סאחית).

מה חשוב לך בבן זוג?  

"חשוב לי שיהיה אכפתי עם נתינה ומשפחתי. שיהיה יציב – גם בנפש, גם בקריירה וגם בזוגיות. שיהיה שאפתן עם ערכים, שתהיה לו זיקה לדת ושיהיה עם חוש הומור. בזוגיות האחרונה גם למדתי שאפשר ליצור את הצחוקים ביחד ולא חייב ששני הצדדים יהיו קומיקאים. אני עדיין בתהליך להתגבר על הפרידה. זה לא משהו שנגמר ביום. חשוב מאוד לדבר על זה ולבכות על זה, אבל הזמן יעשה את שלו. אני מרגישה מוכנה לחתונה וילדים. אני בטוחה שלהיות אמא ייתן לי הרבה חומר לסטנדאפ".

>> להופעה הקרובה של מור חן >> לחצו כאן

הטקסט שאת/ה מצטט/ת:

"הדייט האחרון שלי היה מדהים – הוא נמשך 8 שעות ולא רצינו שהוא ייגמר"

לפני חמישה חודשים הסטנדאפיסטית ואושיית הרשת מור חן עברה פרידה אחרי שנתיים וחצי של זוגיות: "היו בינינו פערים בדברים מהותיים. זה כואב לסיים מערכת יחסים ארוכה. אני בן אדם מאוד זוגי. גם כשאני אומרת שאצא להרבה דייטים אני מהר מאוד מוצאת בן זוג. מצד שני, אני מפחדת להיכנס עכשיו לזוגיות חדשה, להיקשר שוב ולפתוח את הלב, אז אני נזהרת וכרגע אני רווקה.

אני כמו חייל שחזר כרגע מהמלחמה, לא בא לי מילואים עכשיו.

אני מדברת בסטנדאפ שלי, בין השאר, גם על דייטים וזוגיות. ההומור זאת תרפיה שעוזרת לי להתמודד עם הדברים שהכי כואבים לי.״

מור עוסקת בסטנדאפ כבר 13 שנה והיא נחשבת לאחת מהסטנדאפיסטיות המבוקשות והעסוקות ביותר בישראל. לתחום הסטנדאפ היא הגיעה בעקבות לימודי משחק: "למדתי משחק בבית צבי ואחרי שסיימתי את הלימודים שם, עשיתי קורס קומיקאים. הייתי צריכה לעשות מערכונים עם תלמידה נוספת והיא עזבה את הקורס. לא ידעתי איזה מופע לעלות, אז המורה הציע לי לעשות סטנדאפ. בהתחלה סירבתי כי פחדתי לעמוד על הבמה ולנסות להצחיק, אבל לא הותירו לי ברירה. אז הופעתי מול התלמידים והם נקרעו מצחוק. הרגשתי שמצאתי את המקום שלי".

"בזוגיות האחרונה גם למדתי שאפשר ליצור את הצחוקים ביחד..."

מאז, מור חורכת את הבמות, מופיעה בהופעות מלאות ברחבי הארץ ומככבת ברשתות החברתיות עם 105 אלף עוקבים בטיקטוק, 101 אלף עוקבים באינסטגרם, 162 אלף עוקבים בפייסבוק ו-50 אלף מנויים ביוטיוב. בנוסף, היא עוסקת גם כשחקנית ובשנת 2016 שיחקה בסדרה "מסובך" ששודרה בערוץ 10. בסדרה היא גילמה את גבי, סטנדאפיסטית המנהלת רומן עם דורון, אותו שיחק רן שריג שגם יצר את הסדרה.

מה לדעתך סוד ההצלחה שלך?

"קודם כל התמדה. את חייבת כל הזמן להמשיך וליצור תוכן מגוון ולהמציא את עצמך בכל פעם מחדש. אני מביאה משהו אותנטי ומדברת על מה שקורה לי".

מור חן בריאיון אישי לשליש גן עדן >>, 28/06/23 12:24
תגובתך:
! דווח למנהל האתר

תגובות, דעות, המלצות

אני מת מצחוק ממנה 

! דווח למנהל האתר

אין אולי, יש כן בטוח!!!

צריך להאמין ולראות את האדם הנכון, לא ישר לשפוט אותו ולתת הזדמנות, לא לאבד בטחון עצמי ולהסתכל על הצד החיובי

! דווח למנהל האתר

מעניין

! דווח למנהל האתר

תצליחי בכול תמיד בעזרת ה

! דווח למנהל האתר

אשרייך, ברכה והצלחה.

! דווח למנהל האתר

אחלה מור שבעולם 

! דווח למנהל האתר

כיף לצחוק איתה 🤣

! דווח למנהל האתר

למה היא לא פותחת פה כרטיס אם חשובה לה זיקה למסורת. בטוח שיהיו לה פה מתאימים לפרופיל...

! דווח למנהל האתר

היי מור,

מאחל לך: עלי והצליחי :-)

מזל שיש הומור בעולם, אחרת היה פה מה זה משעמם.

! דווח למנהל האתר